Cartofi noi – ca sa vina odata primavara!

cartofi noi

Cand ieri a fost atat de frig de m-asteptam sa vad afara un strat de omat si cativa ursi polari prin padurea de vizavi, am incercat sa invit primavara macar in casa. Mi-am pierdut rabdarea si am cumparat cartofi noi din Franta. Halal dieta locavor (ar trebui sa mananc ce se produce in zona unde locuiesc), amprenta de carbon, economie de combustibil… Insa cartofii astia mi-au adus nu numai caldura in casa, la propriu, de la cuptor, ci si zambetul pe buze. Au fost deliciosi!

Iar de pregatit sunt, evident, floare… de primavara :), la ureche. I-am spalat cat am putut de bine, caci nu doream sa renunt la coaja, i-am fiert 10 minute, apoi i-am scurs si i-am pus intr-un castron. Aici au suferit o baie cu ulei de masline, astfel incat sa fie bine imbracati pe toate partile si au fost pudrati, ca sa fie mai rumeni si mai aromati, cu un praf de chilli. Nu au lipsit nici cateva seminte de coriandru – e nemaipomenit copt -, trei catei de usturoi zdrobiti si sare.

Minunea asta a intrat la cuptor, pe un singur strat, timp de alte 10-15 minute. Am intors cartofii la jumatatea timpului, sa nu ramana care cumva vreunul mai nerumenit, caci nu-i sade bine. Si pentru ca nevoia mea de prospetime nu ma lasa in pace, am pregatit un sos din avocado, cu suc si coaja de lamaie si smantana.

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!