Cartofi dulci cu ton si ceapa rosie

Pentru omnivorii din casa mi-am propus sa fac mancaruri delicioase in care sa strecor muuulte legume, cat mai variate. Asa ca ieri a venit randul cartofilor dulci. Cartofii astia sunt atat de minunati, ca poti sa-i mananci fara nimic. Dar eu am vrut sa incerc ceva nou.

Asta si pentru ca nu toti ii apreciaza asa cum sunt. Eu spuneam: ”Vai, sunt ca o prajitura!” si mi se raspundea ”Eeee, nici chiar asa. Nu sunt nicio prajitura”.

Asa ca au ajuns sa fie mancati cu ton, ceapa rosie, iaurt, lamaie si… muguri de ridiche rosie. O reteta mai mult decat simpla.

Speli bine cartofii dulci, ii intepi pe toate partile si ii dai la 200ᵒ C timp de 45 de minute, pana se inmoaie. cartofi dulci cu tonApoi, cand se racesc, ii cureti de coaja si ii tai in doua. Deasupra pui niste ton din conserva scurs bine, storci niste lamaie, adaugi ceva iaurt, ceapa rosie taiata pestisori (ca imi place mult combinatia de portocaliu cu mov) si cateva fire de patrunjel, asa, ca sa fie si ceva verde.

Si cand totul parea sa fie gata, mi-a venit o idee nemaipomenita. Sa adaug niste muguri de ridiche rosie, care sunt si ei mov si se potriveau foarte bine in decor. Sunt mugurii mei preferati: iuti, crocanti si colorati. Rezultatul? Il vedeti in fotografie.

Voi cum mancati cartofii dulci?

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!