Biscuitii “fulg de nea” ‒ printre cadourile din cosul gourmet de Craciun

 La capitolul “Ce mai punem sub brad?” mai propun un cadou dulce, finut si simplu, pe care-l poti face in 20 de minute.

Nu-ti trebuie decat cocos, zahar, oua si un ambalaj potrivit. Eu am ales din nou cutioarele de bomboane de la Daiso, pe care le-am folosit si de 1 Martie pentru trufele de ciocolata (nu aceleasi, bineinteles – doar modelul se pastreaza :)).

Reteta este de pe goodfood.ro si se pare ca e cea mai simpla din lume, pentru ‒biscuiti. Pai da, nici nu ar avea cum sa fie altfel daca doar ai de batut usor doua albusuri cu un praf de sare, peste care adaugi 100g nuca de cocos deshidratat si 60g de zahar; iei apoi compozitie cu lingurita si pui pe o tava tapetata cu hartie de copt, presand bine fiecare biscuit. Apoi dai tava la cuptor la 180° C timp de 10 minute. Ai grija sa ramana albi pe deasupra.

biscuitii fulg de nea

 

Pentru ca e iarna si am considerat ca acesti biscuiti sunt atat de potriviti cu sezonul, i-am rebotezat “fulg de nea”. Asa ca am mai bifat ceva dulce pentru lista de cadouri care trebuie sa fie gata pe 24 decembrie.

Foto header: Pixabay.com

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

4 comentarii

  1. de unde ai luat cutiile acelea superbe?

  2. Ce fluffy sunt! 🙂

  3. @Camelia: De la Daiso, din centrul comercial din Titan unde se afla si Auchan. Dar sunt mai multe: http://www.mrdiscount.store.ro. Acolo poti gasi o multime de accesorii dragute, daca ai rabdare sa cauti atent.

  4. @Andra: da. In plus sunt crocanti.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!