Biscuiti jucausi – de pus in cizmulite

 

Dupa o plimbare prin centru si cateva priviri aruncate in targul de cadouri de la Sala Dalles, m-am intors acasa convinsa ca trebuie sa continui demersurile cu darurile de Craciun gourmet facute de mine.

Nu pentru ca produsele vazute nu ar fi fost dragute, ci pentru ca m-am convins ca e cel mai bine sa fac chiar eu cadourile pentru cei dragi. Altfel, mi-ar fi prea greu sa aleg ceva si frumos, si util.

Ce poate fi mai placut decat sa faci planuri, sa strangi ingrediente si sa te-apuci de construit, pas cu pas, cadouri minunate numai bune de daruit in zile de sarbatoare?

Pentru ca maine ne pregatim sa-l primim pe Mos Nicolae, m-am oprit la niste biscuiti jucausi – de fapt, la o adevarata gradina zoologica… aromata si dulce.

Am gasit reteta in cartea Marthei Stewart “Christmas”, pe care am primt-o acum doi ani de la Ioana (ce m-am bucurat atunci de ea!).

Reteta este perfecta! Adica urmezi pasii cu strictete si iti iese exact ce trebuie.

 

Aluatul de biscuiti este perfect pentru a putea fi taiat in forme. Dar pentru a pregati aceasta reteta ai mare nevoie de o cana care masoara in “cups”. Eu am luat-o de la Ikea si sunt foarte multumita ca pot face acum retete, chiar daca acestea sunt din SUA sau mai stiu eu din ce tara care nu masoara ingredientele in grame. 

Sa nu mai lungim discutia. Pentru acesti biscuitei ai nevoie de: ½ cup de unt nesarat, 1 cup de zahar, 2 cups de faina, ¼ lingurita de sare, ½ lingurita praf de copt, 1 ou mare, batut usor, 2 linguri de brandy (poate renuntam la el, daca facem biscuitii pentru copii), ½ lingurita extract de vanilie.
Se freaca untul cu zaharul. Se cern impreuna ingredientele uscate, care se adauga la amestecul de unt, si se bate totul bine. Se adauga oul, brandy-ul si vanilia, apoi se amesteca bine. Se imparte aluatul in doua rotunduri turtite, se impacheteaza in folie alimentara si se dau la frigider o ora.

Se incalzeste cuptorul la 180° C si se tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Pe o suprafata data cu faina se intinde aluatul cu sucitorul pana cand are o grosime de aproximativ 3 mm si se decupeaza biscuitii in formele dorite. Se tin in cuptor 10 minute. Nu-i lasa sa se rumeneasca! Se racesc pe un gratar.
Eu i-am decorat apoi cu ciocolata topita la bain-marin.

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

9 comentarii

  1. Care e smecheria de la Ikea care masoara in cups?
    Mercic!

  2. Vai cat de frumosi sunt! Si cred ca si foarte gustosi 🙂

  3. @Roxana: E o cana alba de plastic, cu gradatii. Cel mai bine e sa intrebi, ca altfel e greu de gasit. Este la parter, undeva intr-un colt, aproape de formele de prajituri si de cele de cupcakes.

  4. @Andra: eu ii prefer dimineata cu lapte 🙂

  5. hmm….eu am setul ala de lingurite cu gramaj diferit (1g, 5 g, 15g, 50g si 100g)dar daca zici ca-i cana….poate poti pune un hiperlink catre site daca il au pe site. Multumesc!

  6. Multumesc mult! Trebuie sa o achizitionez, demult caut ceva de masurat si transformat din cups.

  7. @Roxana: Cu multa placere! Te inteleg foarte bine; am tot gasit carti cu retete pe care nu le faceam pentru ca imi lua mult timp sa transform fiecare ingredient din cups in grame.

  8. Yup, i hear ya :))

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!