Banoffee pie – cel mai simplu tort!

Am descoperit Banoffee pie cand am descoperit si dulceata de lapte. Mi s-au parut extraordinare, amandoua.

Dar nu toti au parerea mea. De pilda, baiatul meu cel mare (mare, adica la 3 ani) mi-a zis despre minunata Banoffee pie: ”Mami, sa nu cumva sa mai pui banana in tort”. Sau: ”Mami, cand o sa ma fac mare, nu o sa pun banane in tort”.

Asta e o veste buna, nu? Inseamna ca o sa faca torturi cand va fi mare. Si nu e rau deloc.

Cum in debaraua mea era o conserva de caramel de la magazinul rusesc, mi-am zis ca e un motiv numai bun sa fac Banoffee pie.

banoffee pie

Caramelul cu banana, frisca, biscuiti digestivi si un pic de ciocolata fac un dulce care ti se topeste in gura. Banana si frisca sunt cele care echilibreaza dulceata caramelului. Iar biscuitii dau o nota crocanta.

Nu cred sa existe tort pe care sa-l faci mai rapid. Asta, daca ai, ca mine, caramelul gata facut.

Nici cu ingredientele nu prea ai de ce sa-ti bati capul. In afara de blat, la care trebuie sa potrivesti cantitatea de unt cu cea de biscuiti, restul vine de la sine. Pui cat caramel vrei, cata frisca, cate banane acopera un strat si razi niste ciocolata. Ce reteta? Ce cantar? Totul este floare la ureche.

Scurta istorie Banoffee pie

Se pare ca Banoffee pie a fost preparat pentru prima oara la restaurantul The Hungry Monk, din UK, prin 1972. Iar creatorul acestui tort ne-a parasit anul acesta, in mai…

250 g de biscuiti digestivi
100 g de unt
1 conserva de caramel
1-2 banane
200 ml smantana pentru frisca
putin zahar pudra (optional)
putina ciocolata, pentru decorat

1 Pune untul la topit. Zdrobeste biscuitii. Amesteca bine untul cu biscuitii si asaza-i intr-o tava rotunda de tort cu fund detasabil. Niveleaza bine biscuitii. Lasa la frigider 30 de minute.

2 Bate smantana pana se face frisca, cu putin zahar pudra daca vrei mai dulce. Scoate blatul din frigider. Intinde deasupra caramelul. Taie banana in felii si asaza-le intr-un strat, deasupra caramelului.

3 Peste banane, adauga frisca. Rade deasupra putina ciocolata.

Poti decora si cu felii de banana. Sau cu banane uscate.

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!