Cum am sarbatorit Ziua ciocolatei, cu clafoutis de pere si… ciocolata

Nu puteam sa trec cu vederea Ziua ciocolatei, nu? Asa ca am deschis cartea Chocolat a lui Eric Lanlard, pe care o gasiti la Books-Express.ro, si am ales ce m-a atras in momentul acela. Am vazut cum niste pere zemoase se scufunda in ciocolata. Nu pot da gres cu o asemenea reteta!, mi-am spus.

clafoutis de pere
Asa ca n-am mai stat pe ganduri.
Rezultatul este foarte interesant: textura parca ar semana cu aceea a unui mousse de ciocolata, dar nu e. Se simte un post-gust de scortisoara, iar combinatia de para crocanta si dulceaga cu ciocolata amaruie este ceva la care nu m-as fi gandit pana acum.
Daca preferi deserturile foarte dulci, reteta asta nu e pentru tine. E a doua reteta pe care o incerc din cartea lui Lanlard si mi-am dat seama ca prefera sa puna in valoare aromele si in niciun caz ideea de dulce.

Ingredientele de care ai nevoie: unt pentru uns tava, 1 lingura de zahar muscovado, 250 g de ciocolata neagra, rupta in bucati (nu mai mult de 75% cacao), 50g de faina, 1 lingurita de scortisoara, 4 oua, 50 ml de smantana pentru frisca, 200 ml de lapte, 4 pere coapte, curatate de coaja si de miez si taiate in felii groase.

1. Se topeste ciocolata la bain-marie si se lasa la racit.

2. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒ C. Se unge o tava de 1,5 l cu unt si se presara cu zahar.

3. Se cern faina si scortisoara impreuna. Se adauga ouale, smantana, laptele si se bate totul bine pana se formeaza un aluat. Se incorporeaza ciocolata topita si se toarna totul in tava pregatita. Se arunca deasupra perele si se lasa sa se scufunde.

4. Se da tava la cuptor 20-25 de minute sau pana se asază compozitia si apoi se da la racit in frigider, inainte de a servi.

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!