Cum sa-ti serbezi ziua in plina vara, cand afara sunt 40 de grade? Simplu! Uiti de cuptor, dai o raita prin piata si apoi prin supermarket si te gandesti ce poate fi simplu, rapid de facut si bun. Cam asta am facut eu ieri. Nu am ajuns la cine stie ce meniu, de fapt nici macar nu pot spune ca am gatit ceva.
Insa oricat de simplu am incercat sa fie, tot am trecut prin peripetii (kilogramul de ciocolata pe care l-am topit ne-a dat batai de cap, dar i-am venit de hac pana la urma). Asta ca sa fie ziua mai usor de rememorat :).
Pe lista au ajuns pana la urma: niste humus servit cu batoane de morcovi, bruschete – cu rosii, busuioc si usturoi – (au fost excelente; multumesc, Mazi si Adina!), masline verzi cu oregano (din Cora), somon afumat cu crema de branza (nu am gasit Philadelphia; m-am reorientat pe loc spre o branza tartinabila LaDorna, care mai era si eco – s-a dovedit a fi buna), niste carnaciori uscati de la sibieni si niste branza – Camembert si de capra.
Nu putea sa lipseasca limonada pe caldurile astea – neaparat cu lime si menta.
Desertul a fost pregatit mai mult de Adina decat de mine (sunt norocosa ca a venit sa ma ajute!): un mousse de ciocolata neagra cu zmeura, usor, cremos si foarte aromat.
Foto: © Corinna Gissemann | Dreamstime.com
26/07/2011
Ei, lasa, ca daca nu aveam smantana rece pentru frisca… 😉
26/07/2011
Sau daca nu cobeam eu zicand ca „poate nu ne iese” :))))