Round Up de noiembrie: Bunatati de post

Cand eram mica, bunica obisnuia sa tina post. Nu prea intelegeam eu ce inseamna asta, important era pentru mine ca tot ceea ce gatea, inclusiv in perioada postului, era bun. Imi fuge gandul acum la o mancare delicioasa de bame (nu am mai mancat de atunci), la una de urzici cu usturoi (deja imi ploua in gura!) sau chiar la deserturi de post. Daca ai fi mancat negresa de post facuta de Mamaia, nici nu ti-ai fi dat seama ca nu a fost facuta cu lapte, oua sau unt.

round up de noiembrie

In amintirea vremurilor trecute, m-am gandit ca in aceasta perioada sa pregatesc un round up cu retete de post. Si nu sunt dedicate doar celor care au ales sa posteasca pana la Craciun, ci si celor care vor sa manance din cand in cand ceva bun fara carne, care sa faca loc in dieta lor cat mai multor fructe si legume. In acest scop am cerut ajutorul mai multor doamne si domnisoare care au bloguri culinare irezistibile si care au acceptat sa ne impartaseasca din bucataria lor. Ca sa fie lucrurile si mai simple pentru mine, m-am orientat catre bloguri vegane sau vegetariene.

Le multumesc Ligiei, Ilincai, lui Beatrice si Ioanei, care au acceptat sa ne dea cate o idee despre ce am putea manca in post sau in orice perioada a anului cand vrem sa uitam de carne sau de alte produse animale. Si ca sa ne bucuram si mai mult de mancare sanatoasa, ne vom delecta si cu cateva idei de bunatati fara foc.

mancarica-indiana-de-post-dhal-de-linte-rosieFoto http://laminesubnuc.ro/

”Cred ca dal-ul ar fi o idee buna!”
Ilinca, http://laminesubnuc.ro/

 

prajitura-de-mereFoto Raoul Pop

„Cand spunem toamna, ne gandim la cosuri pline de rod, la panere pline de struguri, gutui, prune, dovleci si mere care ne invadeaza casa cu aromele lor. Gandul ni se duce imediat la placinte, prajituri si bunatati pregatite de mama sau de bunica si parca am vrea si noi sa pregatim asemenea bunatati, dar ne gandim imediat la silueta si la cat ne-am luptat sa o mentinem. Ei bine, solutia nu intarzie sa apara. Cu ingrediente rupte din natura, putem face o reteta raw simpla, delicioasa, sanatoasa si care nu ingrasa – Prajitura de mere cu scortisoara.” (Pe siteul Ligiei gasiti si un video demonstrativ al retetei.)
Ligia, http://ligiapop.com

 

dovleac in crusta de mac si rodieFoto www.delicioasa.com

„Dovleacul si rodia sunt ingredientele mele preferate in retetele de toamna. Dovleacul aduce bucurie prin culoare si dulceata gustului, iar bobitele acrisoare de rodie sunt minunate pentru a decora salata. Absolut delicios si atat de frumos!”
Beatrice, www.delicioasa.com

 

Supa crema de dovleacFoto http://mansardacubunatati.blogspot.ro

”Pregatiti-va pentru zile de post mai colorate si mai aromate! Supa-crema de dovleac a fost revelatia anului pentru mine pentru ca mi s-a parut ca surprinde cel mai bine esenta anotimpului cu soare de miere si frunze pe caldaram. Desi reteta mea contine unt, acesta poate fi inlocuit fara niciun fel de problema de uleiul de masline. Va urez sa fiti la fel de entuziasmati ca mine! :)”
Ioana, http://mansardacubunatati.blogspot.ro

 

tarte_topinamboursFoto http://www.100-vegetal.com

„Impossible de passer l’hiver sans partager une recette à base de topinambours. Pour changer un peu des purées, soupes et crèmes toutes douces, une tarte rustique et savoureuse, ça vous tente?” (Gasiti pe siteul www.100-vegetal.com si reteta in limba engleza.)
Marie, http://www.100-vegetal.com

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

1 comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!