Round up de decembrie: deserturi pentru un sfarsit de an cat mai dulce

Pentru ca nu stiu sarbatoare fara ceva dulce si nici decembrie fara cozonac, tort, turta dulce, mere cu migdale si scortisoara, negrese si multe-multe alte bunatati, m-am grabit sa va pregatesc un round up cu deserturi.

deserturi

Imaginile de cand eram mica imi sunt inca atat de vii in minte: o ajutam pe bunica sa framante cozonacii, apoi intreaga casa era inundata de mirosul irezistibil din cuptor. Dupa o lunga asteptare, prima felie, inca aburinda, era extraordinara. Nu se lasau mai prejos nici checurile sau torturile facute de mama.

Sper ca retetele urmatoare sa va deschida pofta de prajiturit si sa va aduca inspiratie (veti gasi chiar si bunatati fara foc), caci mai sunt atat de putine zile pana la minunatele sarbatori de iarna.

De data aceasta, Ligia, Ioana, Andreea, Beatrice și Anca ne-au impartasit idei de retete pentru un decembrie cat mai aromat.

Ligia Pop, raw food chef si autoare a 6 carti de specialitate, ne recomanda o reteta de brownies fara foc.

Glazed Chocolate Orange BrowniesFoto credit: Raoul Pop

„Iarna se apropie cu pasi grabiti si cu totii cautam bunatati care sa ne inveseleasca inima in zilele mai putin insorite. Iubim condimentele precum scortisoara si cuisoarele, cautam mirosul portocalelor si al lamailor care ne fac sa zambim cu gandul la copilarie, savuram o cana de ceai cald si ne cuibarim intr-un fotoliu calduros, in preajma focului care trosneste in soba. Dar parca lipseste ceva. Ne dorim ceva care chiar ne-ar putea face pe loc mai fericiti si raspunsul vine imediat. Ar putea fi o prajitura cu ciocolata si bucati de coji de portocale „glazurate”, insa intr-o varianta mult mai sanatoasa, si anume, Raw Brownies, care se poate prepara foarte rapid si care nu necesita foc.” (Gasiti aici un video demonstrativ cu pasii retetei).
ligiapop.com

 

Reine de Saba Julia ChildFoto credit http://mansardacubunatati.blogspot.ro/

”Prajitura asta a fost o minune si ma bucur c-am avut parte de ea. Inspirată de o reţetă a Juliei Child, Reine de Saba este cea mai cremoasa prajitura cu ciocolata si migdale, o combinatie surprinzatoare de texturi ce va face multi fani. Garantat! :)”
Mansarda cu bunatati

 

prajitura cu smantana si nuciFoto credit http://tastebazaar.blogspot.ro/

Prajitura din foi cu nuci si smantana este preferata familiei si a prietenilor pentru ca e foarte frageda, are aroma de turta dulce si caramel, iar crema de nuca e delicioasa. Mereu cand trebuie sa pregatesc mese la care sa se adune toti cei dragi ma gandesc imediat la aceasta prajitura, pentru ca stiu ca o asteapta cu totii cu nerabdare. Iar sarbatorile de iarna sunt cea mai buna ocazie sa ne adunam la masa.
Taste bazaar

 

Tarta raw cu smochine si crema de portocalaFoto credit http://www.delicioasa.com/

„Ador deserturile vii, cu geometrie si aroma, culoare si gust, cat mai rapide si mai usor de realizat. Imi place combinatia de ciocolata, portocala si smochine crude. Prepararea este foarte rapida. Un desert spectaculos si sanatos.”
Delicioasa.com

 

chec marmoratFoto credit http://myclassiccuisine.blogspot.ro/

”Reteta de prajitura pe care eu o asociez cu copilaria este, bineinteles, una dintre cele pe care bunica mea o facea foarte des cand eram copil, checul, acesta fiind totodata una dintre cele mai simple si mai versatile retete, o prajitura populara si potrivita pentru orice ocazie, mai ales atunci cand este pregatita intr-o forma de guguluf.”
My Classic Cuisine

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!