Primul Craciun fara porc, dar cu… padure!

padure

Daca vreun prezicator ar fi venit anul trecut pe vremea asta – pe atunci molfaiam plina de incantare o bucata de sorici semicomestibil, ademenita de mirosul fripturii din cuptor – si mi-ar fi spus ca pe 25 decembrie 2012 nu voi mai manca porc (caltabos, toba, friptura, sarmale etc.), l-as fi trimis, negresit, la plimbare. Astazi, tot stau si ma intreb: de ce a trebuit sa treaca 35 de ani pentru a renunta la carnea de porc? Hai, 34, ca primul an a fost doar cu lapte.

Acum, toate bune si frumoase: porcul umbla liber prin padure, acolo unde-i e locul. Sotul meu l-a intalnit zilele trecute, alaturi de familia lui formata din alti patru mistreti. Era in masina, la cativa metri de bloc (despre sot e vorba), cand i-au taiat calea, in fuga, grasunii. Cica s-a auzit mai intai un tipat in noapte, apoi au aparut ei in goana, „ca niste sobolani mari” – probabil ca seful le-a dat semnalul. Poate e greu de crezut, dar am fost tare bucuroasa sa aflu ca in padurea langa care locuiesc nu de mult salasluiesc cinci mistreti. Si, sigur, doua caprioare. Ca pe astea tot sotul meu le-a vazut cu o noapte inainte de intalnirea cu mistretii, cand, cu gratie, i-au taiat calea exact pe unde au trecut si godacii. Iar niste vecini, care „se cunosteau” cu familia de mistreti, ne-au spus ca au vazut si iepurasi. Nu ma mir, dupa urmele de labute pe care le vad chiar sub geam.

Acum, in zi de sarbatoare, imi savurez impacata ceaiul aromat cu ghimbir, admirand padurea plina de viata chiar si iarna.
Craciun fericit sa aveti!

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!