Povestea coltunasilor

Trebuie sa recunosc: nu mi s-a parut o reteta chiar usoara. Asta, pentru ca trebuie sa ai rabdare si forta ca sa intinzi aluatul subtire-subtire. Dar daca ai o masina de facut paste, deja viata ta e mult mai usoara. Cel putin, atunci cand faci coltunasi.

Am facut mai multe experimente (ah, acum imi dau seama cu cine seamana cel mic, caruia nu-i prea plac povestile, dar ar sta zi de vara pana-n seara sa faca experimente – de toate felurile: cu ingrediente, apa, jucarii, iarba din curte etc.):

coltunasi cu branza

 

La prima incercare, coltunasii mei au avut succes, dar am inteles ca am facut aluatul prea gros. I-am umplut cu branza dulce amestecata cu un ou si cu marar, dar si cu aceeasi branza dulce cu ou si cu stafide.

Bun, la a doua incercare, am facut aluatul mai-mai ca o foaie de hartie si-am visat cu ochii deschisi la o masina de facut paste.

La sfarsit, parca alergasem la maraton, atat de obosita eram! De data aceasta, am umplut coltunasii cu gem. De buni, nu ma plang, au iesit buni, insa data viitoare o sa-mi perfectionez tehnica, mai ales ca i-am prajit. Asta, pentru ca nu ma atrag deloc cei fierti.

Daca te incumeti si tu sa faci coltunasi, uite reteta aici.

Daca nu, gasesti niste coltunasi rusesti deliciosi la Berezka.

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!