Paine cu maia, cozonac si alte bunatati, de la MamaPan

Suntem in 25 noiembrie. O zi potrivita pentru visare: peste o luna, bradul va fi impodobit, copiii vor verifica usa din cand in cand, asteptandu-l pe Mos Craciun, si vor manca cozonac.
Ei bine, aici am vrut sa ajung. Azi am luat marea decizie: de Sarbatori voi cumpara cozonac facut cu maia de la MamaPan!

Da, da, ati auzit bine. Si pentru ca visul meu sa fie si mai aproape de realitate, azi l-am gustat: Am degustat cozonac facut cu maia si cu fructe confiate la lansarea brutariei MamaPan.

Daca inca nu ati ajuns sa savurati produsele MamaPan, aflati ca brutaria produce paine si produse de patiserie artizanala cu maia, din ingrediente 100% naturale si coapte pe vatra.

paine alba de la MamaPan

Si lucrurile frumoase nu se opresc aici. Brutaria MamaPan este o intreprindere sociala pentru mame singure, proiect initiat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate. In plus, o parte din produse sunt donate familiilor aflate in dificultate.

De ce paine si produse de patiserie de la MamaPan?

Pentru o sumedenie de motive, cred ca nici nu le-am retinut eu pe toate:

  • pentru ca sunt 100% naturale, fara amelioratori si adaosuri chimice;
  •  pentru ca poti alege zilnic din opt sortimente delicioase de paine (ce zici de painea cu ceapa sau cu usturoi?);
  • pentru ca painea are indice glicemic mic (34), nu creeaza intolerante sau alergii si nu baloneaza.

Am aruncat o privire si pe lista de ingrediente. Va scriu intr-o doara ce contine, de exemplu, painea integrala cu susan negru: 100% faina integrala de grau, apa, sare, 5% maia naturala din faina integrala si apa, 3% susan negru rumenit în cuptor.

Si mai contine ceva, care nu e trecut la ingrediente: rabdare, pricepere, vointa si munca. Multa-multa munca. Singurele aparate din brutarie sunt un cuptor si un malaxor. Restul se face manual de catre mamele-brutarese.

Si pentru ca gandul meu fuge iarasi la bunatatile din brutarie, trebuie sa va spun ca mi-au placut mult-mult saratelele facute cu maia, fursecurile, painea cu usturoi, placinta cu mere, painea cu secara si chimen.

Iar daca vorbim despre paine, bineinteles ca avem o multime de retete de bruschette, in care sa o punem in valoare. Iata aici cateva retete delicioase, tot de la MamaPan, care ne pot bucura diminetile.

Tot scriind la acest articol, m-am razgandit. Voi cumpara cozonac mai devreme. Nu mai am rabdare o luna-ntreaga! Si niste placinta cu varza murata, caci m-a facut curioasa. Si, neaparat, saratelele care mi-au placut atat de mult.

Daca vreti sa incercati si voi produsele MamaPan, le gasiti direct pe site www.mamapan.ro, transportul fiind gratuit pentru o comanda de minimum 50 de lei, sau in magazinele: Ki-Life, Bacania Veche, Legume de Tara, Pravalia Mica, Moara cu pietre, Bacania cu suflet Donia, Micii producatori.

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!