Masa de pranz in a doua zi de Pasti

Am stat cateva zile sa ma gandesc cum sa arate o mica petrecere in gradina, cu prieteni dragi, in a doua zi de Pasti.

Am trecut prin mai multe faze ale procesului cognitiv si decizional:
– sa fie cu sau fara carne;
– sa fie traditional, pentru o masa de Pasti obisnuita, sau nu;
– sa fie retete noi sau vechi (noi si pentru mine!);
– sa fie canapé sau un meniu cu trei-patru feluri?

masa de Pasti

Ei, bine, pentru ca tocmai imi facusem niste provizii de cartofi dulci, pentru masa de Pasti in familie, am inceput sa caut o reteta atragatoare, in care ei sa fie vedetele. Si am gasit o minunata tarta cu ceapa rosie caramelizata, cartofi dulci si branza de capra. Bifat!

Distractiv a fost ca unul dintre copilasii invitati manca linistit si cu pofta cartofii dulci de pe tarta, stiind ca sunt ”morcovei”.

tarta cu rosii cherry

Si pentru ca intotdeauna imi ramane aluat de tarta, am facut si trei tartute cu rosii cherry si aceeasi branza de capra.

Apoi, la aperitiv, am cautat o salata. Una complexa, cu multe arome si culori. Am oscilat intre o salata Caesar si una cu somon afumat. A castigat cea de-a doua. Asta pentru ca, intre timp, la Berezka mi-a iesit in cale niste somon afumat de captura, care arata bine. Deci au intrat in meniu salata cu somon, oua de prepelita, andive si fasole verde. Bifat!

salata cu somon afumat

Combinatia e minunata. Dressingul e, de asemenea, delicios! Copiii au ales cu grija ouale de prepelita, care, iata, au avut mare succes.

Prajiturile de la masa de Pasti reinventata

Am ajuns la desert. Aici nu am mai facut experimente ca la celelalte feluri, pe care nu le cunosteam nici eu. Am optat pentru un tort cu caramel si crema de mascarpone. Dar si pentru un desert mai usor – o panna cotta cu fructe de padure si ciocolata alba.

tort

M-am amuzat cand invitata mea, vazand desertul cel mare, a vrut sa-l orneze cu ”cireasa de pe tort”. Asa ca i-a dat o tusa finala cu niste mure in varf, ”descoperite” in sosul pentru panna cotta.

Pentru ca m-am miscat incet si nu am adus lingurite la masa (da, se intampla, mai ales daca ai copii mici), invitatii mancau linistiti panna cotta cu piscoturile de sampanie pe care le gasisera alaturi. Dar, la un moment dat, au inceput sa strige cu un pic de panica in glas ca li se termina ”lingurita” si nu mai au cu ce manca.

Panna cotta

Nu a lipsit limonada cu lime, menta si anason stelat, ceaiul negru cu lapte condensat (multumesc, Ioana, de la Dragostea din farfurie, pentru idee) si un strop de Prosecco.

Mi-a iesit astfel un meniu colorat, deloc traditional, pentru o zi de Pasti relaxata, cu un pic de nori uneori, dar cu mult verde in gradina si zambete pe buze.

Retetele le voi scrie si pe ele, in aceasta luna, cand voi prinde un pic de timp.

Voi ce meniuri ati construit, pregatit, savurat? As fi incantata sa aflu de ele!

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!