Instrumentul favorit al verii: termometrul alimentar

Termometrul alimentar este exact ce ai nevoie daca-ti place sa pregatesti bunatati la gratar. Nu poti sti daca alimentele, si in special carnea, au ajuns la temperatura sigura, daca nu folosesti un termometru alimentar.
termometru alimentar

Iata cateva trucuri pentru folosirea unui termometru alimentar:

  • 74ᵒC este temperatura interna atunci cand gatesti pui;
  • Termometrul alimentar ar trebui plasat in partea cea mai groasa a bucatii de carne, fara sa atinga os, grasime sau tendon;
  • Verifica temperatura in mai multe locuri, pentru a te asigura ca mancarea este gatita in mod uniform.
  • Multi oameni cred ca daca un burger este rumenit in interior, este facut, dar nu e suficient. Trebuie sa folosesti un termometru alimentar. Conform unui studiu facut de USDA (United States Department of Agriculture), unul din 4 hamburgeri se rumenesc INAINTE de a atinge o temperatura interna sigura.
  • Asigura-te ca termometrul este spalat cu apa fierbinte si sapun inainte si dupa utilizare.
  • Incearca sa iti cumperi cel mai bun termometru alimentar pentru gratar: combinatia termometru+ furculita sau termometrul digital sunt recomandate.

La o prima cautare, am gasit termometre digitale la IKEA si la Kitchen Shop.

Pentru ca sunt foarte multe tipuri de termometre, asigura-te ca respecti instructiunile celui pe care l-ai cumparat.

Foto header: Pixabay.com

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!