GoodFood BBQ Party, bun, bun, buuun…

meniu

De cum mi-am aruncat ochii pe meniu, asa rapid, ca sa-l cuprind pe tot dintr-o privire, caci nu aveam rabdarea sa citesc pe-ndelete (curiozitatea era imensa), am ramas sedusa de vinetele pe gratar cu sos de susan si de porumbul copt, neaparat cu unt aromat. Asta pentru ca am facut un mic efort sa ma concentrez pe felurile sarate – tortul de ciocolata si caramel si tartele nu puteau sa ma tina departe de ele prea mult timp.
Asta e doar o frantura dintr-o poveste foarte frumoasa, plina de surprize placute si de descoperiri care mi-au fixat zambetul pe buze si buna-dispozitie pentru mult timp.
Povestea incepe de fapt asa: cu o invitatie de la GoodFood pentru un BBQ party (Mazi s-a gandit la mine) – cand e vorba de GoodFood nu te poti astepta decat la o organizare impecabila, surprize frumoase si, nu in ultimul rand, la bunatati gatite cu pasiune de fetele din redactie.

Prima descoperire: un restaurant unde sigur vrei sa-ti organizezi nunta, botezul, ziua de nastere sau orice-ti mai trece prin cap

gradina

Asa ca, acum doua zile, pe la ceas de seara, cautam prin Otopeni restaurantul La Seratta. E bine sa studiezi harta inainte sa pornesti la drum, caci ajungi intr-o increngatura de ulite cu nume din agricultura si zootehnie: Ferma M, Ferma L etc., luate insa in primire de casute elegante, unele chiar de poveste. De cum ajungi pe “Strada Ferma F nr. 15” si intri pe poarta (cu tot cu masina, caci exista parcare), simti ca ti se pregateste ceva. Esti luat in primire de vegetatie, eleganta si bun-gust. Iar prima impresie asa va ramane, pana la iesirea pe ulita, la plecare, cand privesti in oglinda si vezi cat colb ai ridicat in urma.

Sa patrundem direct in miezul problemei: bunatatile GoodFood
aparatele foto
Mazi a dat startul oficial, aparatele foto au impanzit gradina, iar aromele s-au dezlantuit.

vinete si salate

Mi-a fost imposibil sa gust din toate felurile, chiar daca mi-am dorit mult. Asa ca m-am delectat cu vinetele coapte, carora deja “le pusesem gand rau”, cu salata de ardei copti cu seminte de pin si capere, bruschete peste care am intins o pasta de masline extraordinara,

grisine si dipuri

grisine, facute de Ioana, numai bune de inmuiat printr-un humus prin de arome, “cuscus cu de toate” (m-a amuzat denumirea, insa apoi m-am convins cat de bine i se potriveste) – am simtit aici magia gatitului marca Mazi (mi-a placut cuscusul atat de mult, incat mi-am zis ca trebuie sa-l fac si eu, cat de curand), sos de ardei cu nuci – caperele si mugurii de pin si-au gasit tare bine locul aici.

farfuria mea

A doua descoperire: cate mancaruri reusite poti face din carnea de curcan

gratar

Am gandit mereu ca e tare buna si sanatoasa carnea asta de curcan, dar ca e mai greu de preparat si ca nu prea poti face prea multe cu ea. Total gresit! Tocmai m-am convins ca poti face foarte multe lucruri, mai ales daca gasesti la magazin produsele Penes. Marea revelatie a fost, de fapt, micul… de curcan! Ispita a continuat cu frigarui, hamburger, hotdogs, toate de curcan.

Un ketchup altfel

Daca e gratar, nu poate lipsi ketchupul. Dar nu unul simplu. Am vazut ca exista ketchup cu otet balsamic sau chiar ketchup bio – ambele, de la Heinz. Deja ma gandesc ce sa pregatesc si eu pentru a ma bucura din nou de ele (am citit etichetele si sunt bucuroasa ca arata tare bine).

Ultimele, pe un nemeritat loc, deserturile

Tarta cu lamaie si lime a fost plina de prospetime – un desert usor acrisor care totusi este atat de delicios. Nici tarta cu crema de vanilie si fructe de padure nu este mai prejos. La sfatul Ioanei, am gustat si din crumble-lul de prune si migdale al Oanei – o idee buna, mai ales ca prunele au inceput sa invadeze pietele. Si, la cat de mult imi place ciocolata, ar fi fost imposibil sa trec insensibila pe langa tortul de ciocolata si caramel facut de Alexandra.

tort

In final, va fac o confidenta: m-am felicitat ca am venit de la mare special pentru petrecerea GoodFood si sa ma bucur alaturi de cele mai bune colege din lume!

Echipa GoodFood

Foto credit Echipa GoodFood: Cristina Ardelean


Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!