Globurile de la 1981 si alte intamplari cu prieteni care mi-au adus, inca din octombrie, atmosfera de Craciun

De la inceput, va spun ca ma agasau decoratiunile de Craciun ivite prin magazine cu vreo trei luni inainte de venirea Mosului, insa anul acesta ceva s-a schimbat. Am inceput sa ma gandesc la Craciun inca de prin octombrie – habar n-aveam de ce! Sa fi fost bradutul pe care-l vad zi de zi pe fereastra si care ma duce cu gandul la iarna? Sa fi fost chiar Mos Craciun care „imi bantuie” casa, atras de prezenta noilor membri, mici, zambareti si jucausi, ai familiei?
globuri

Cert este ca tare m-am bucurat sa dau de un loc unde exista globuri exact ca in copilaria mea. Ba chiar mai frumoase! Cafeneaua Institute, the cafe (str. Stirbei Voda nr. 104-106) le gazduieste pana isi vor gasi bradutul pe care sa-l impodobeasca (sper, in ghiveci sau in gradina, nu taiat). Asa ca globurile minunate de la 1981 te asteapta sa le descoperi si sa le indragesti.

Povestea lor? Pe scurt, Irina si prietena ei Mara, ambele nascute in 1981, s-au gandit ca fabricuta de globuri pe care o intalnea Irina in drumul ei spre casuta de la tara a parintilor ar putea fi o sursa perfecta pentru a-si pune in valoare spiritul creativ si pentru a readuce in casele noastre minunatele globuri ale copilariei. Asa ca fetele s-au pus pe treaba: au adus globurile in Bucuresti si le-au ambalat frumos, verificand cu mare atentie sa nu se strecoare vreunul ciobit. Acum nu ne ramane decat sa dam o fuga pana in Centru, la cafenea, si sa le alegem pe cele mai frumoase. Pont: mai vin altele noi, pe 1 decembrie!

tarte cu mincemeat

Ca sa intru in atmosfera si mai bine, am gustat, in sfarsit!, niste tarte cu „mincemeat” (de care am tot dat prin retetele englezesti), aduse de o foarte buna prietena din UK. Nu, nu e vorba de carne tocata. Compozitia ascunde, printre altele, stafide, Brandy, lamaie si portocala confiate, piure de mere, piure de caise, scortisoara, ghimbir confiat, nucsoara. Retete sunt insa o multime. Englezii obisnuiesc sa cumpere din magazine acest mix gata preparat si sa-l puna in prajituri. Sau, mai rar, sa-l prepare in casa si sa-l ofere cadou prietenilor.
Tartutele pe care le-am gustat au fost delicioase, fragede, aromate, coapte perfect.
Deci, psihologic, sunt pregatita sa vina Craciunul! Acum chiar trebuie sa ma mai gandesc la retete, cadouri, decoratiuni.

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!