Cum rezolvi o situatie: musafiri + lipsa de timp ca sa gatesti

Multe sunt de povestit de cand am intrat in vacanta fortata cu scrisul pe blog. Pai trebuie neaparat sa va spun despre experienta mea cu musafirii. Mai exact, cum rezolvi o situatie: vrei sa gatesti (ca n-o sa le cumperi salam de la supermarket), dar n-ai timp. Ai idei si vrei sa-i servesti cu o multime de bunatati, dar, ce sa-i faci?, nu-ti ajunge timpul. Situatie rezolvabila in doi timpi si trei miscari – asta daca o cunosti pe Ioana, de la Dragostea din Farfurie. Pui mana pe telefon, prezinti situatia, rezervi zilele de gatit si ceri propuneri de meniu. Si primesti, in scurt timp, mmmm!, o multime de variante interesante si irezistibile.

Lipii, tabouleh si placinta ciobanului

Pana la urma, Ioana a gatit pentru mine si pentru musafirii mei doua zile (ca sa imi ajunga mancarea pentru trei). Am savurat asa: o placinta a ciobanului hranitoare si consistenta, o tarta cu fructe de padure, niste pulpe la cuptor absolut senzationale, cu bere neagra si stafide (trebuie neaparat sa fac si eu reteta asta!), briose de doua feluri – cu ciocolata (nici nu se putea altfel, daca te apuci sa gatesti pentru un ciocoholic) si cu lamaie -, o ciorba de burta plina de arome, numai buna intr-o zi geroasa de iarna, radacinoase la cuptor + mere (da, mere!, am scris bine; combinatia merge foarte bine),

Frigarui de legume

plus tot ce trebuie pentru o zi de gratar in miez de iarna (repetitie a primului gratar pe care l-a mai pregatit Ioana pentru noi): frigarui de legume, kofte cu carne de vita, care s-au potrivit asa bine cu lipii (reteta o tot repet de cand am descoperit-o la Ioana), humus, tabouleh, pudding de ciocolata si de vanilie. Sper ca n-am uitat nimic, caci toate s-au intamplat in bucataria mea cu vreo trei saptamani in urma.

Humus, Pulpe cu bere neagra, Briose si Tarta cu fructe de padure

Si un detaliu, „nemtesc”, pe care nu-l pot trece cu vederea: Ioana a avut grija sa lase toate la locul lor in bucatarie, asa ca, dupa ce a plecat, am ramas cu… o bucatarie curata si cu o multime de bunatati.
Multumesc, Ioana, pentru aceasta experienta! Si sper sa mai am ocazia sa te vad gatind la mine acasa.

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!