Ce sa faci cand ai un blog culinar

Ma rog, nu e vorba doar de blog culinar.

E vorba de bloguri, in general.

Dar daca ai ajuns aici si ai un blog culinar, poate te intrebi:

De ce Google nu te prea baga in seama? In conditiile in care retetele tale sunt cele mai minunate din blogosfera! Cand fotografiile tale sunt demne de Pink Lady – Food Photographer of the Year?

Pai, e un moment in care ar trebui chiar sa-ti pui niste intrebari. Tehnice!

De ce e posibil sa nu te bage Google in seama:

  • ai facut vreodata web development pentru blogul tau?
  •  este al tau blog culinar intretinut de un specialist?
  • cat de noua este tema ta?
  • tema este mobile friendly?

La aceste intrebari si la multe altele ai nevoie sa-ti raspunda un specialist in web development. Care sa te ajute ca blogul tau sa fie organizat dupa regulile si asteptarile lui Google. Nu doar dupa ale tale!

Blog culinar. Pentru cine il scrii? 🙂

Caci daca nu tii seama de Google, nici el nu tine de tine. Si o sa-ti citesti retetele pe net doar tu si cu familia ta. Si, hai, cu inca doi-trei prieteni.

Nu, specialistul nu va scrie in locul tau. E meritul tau in continuare pentru ce e pe blog.

Stai linistit. Nici eu nu stiam ca exista asa ceva.

Pentru mine lucrurile erau simple: scriu un text, incarc o fotografie si… publish!

blog culinar

Pana cand m-am luminat!

Si nu mi-a venit sa cred cate lucruri trebuie facute.

Asa am descoperit ca exista Featured Images. Cunoscatorii se vor amuza sa afle ca blogul meu nu avea feadured images. Asta, pentru ca tema era din epoca de piatra (a Internetului). Si ca ar trebui acum sa pun mai mult de 600 de featured images pentru posturile scrise deja.
Cred ca am reusit pana acum sa adaug vreo 400. Asa ca sa nu va mirati daca mai gasiti si goluri pe blog, la postarile mai vechi.

Asa e cand incerci sa faci si ce nu stii sa faci.

E greu sa accept ca nu pot sti tot, ca nu m-am nascut invatata si ca exista specialisti. La care e firesc si normal sa apelez!

Am invatat, de asemenea, ca pot construi un post cum vreau eu cu Layout builder.

Am mai invatat diferenta dintre key words si tags. Nu, nu va mirati. Unii specialisti in ale Internetului nu au stiut sa-mi explice (sau nu au vrut!).

Am mai invatat ca apar o multime de erori pe care e firesc sa nu stiu sa le repar.

Si iarasi imi trebuie ajutor de la specialist.

In plus, acelasi specialist mi-a implementat pe al meu blog culinar: index de retete, intrebari frecvente, newsletter sau materiale video. O multime de ”jucarii” care ma ajuta sa nu ma plictisesc.

Sper ca si pe voi!

Daca iti place blogul meu in hainele cele noi (nu ale imparatului!) si vrei sa fii si tu pe placul lui Google, scrie-mi si iti recomand specialistul meu.

Mi-a luat ceva pana sa il gasesc.

Toti ceilalti, si au fost multi, au dat bir cu fugitii cand am inceput sa le pun intrebari :). Poate li s-au parut prea la mintea cocosului. Dar e ca si cum m-as duce la medic pentru o raceala, iar el m-ar da afara pe usa ca tot omul se descurca singur sa se vindece de-o raceala, nu?

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!