BBQ Party 2013, deja o traditie GoodFood in Romania

La Seratta
Cunosti momentul ala cand ti se intampla ceva frumos, dar, la sfarsit, apare o stare de neliniste insotita de un usor regret ca intamplarea cu pricina s-a terminat? (nu e vorba doar doar de o felie de tort care a disparut din farfurie; desi experienta la care ma refer include chiar si felia de tort; tort de ciocolata!). Ei bine, cum ar fi sa ai aceeasi experienta frumoasa de doua ori in viata, chiar in varianta… imbunatatita?

Asta am simtit cand am fost invitata din nou la GoodFood BBQ Party. Prima data a fost minunat (anul trecut, prin august). Cea mai frumoasa experienta marca GoodFood din viata mea. Asa am descoperit La Serrata, un loc parca rupt din rai, in jurul unui nuc, unde doar avioanele decoland pe deasupra capului te mai aduc, culmea!, cu picioarele pe pamant. Iar de meniu, ce sa mai vorbesc! Povestea de data trecuta este aici.

Acum cateva zile s-a intamplat din nou – cu un meniu si mai savuros, cu o bogatie de arome si de feluri de mancare mi-nu-na-te! Cu aceasta ocazie m-am bucurat mult sa le revad pe Mazi si pe Oana si sa o cunosc pe Jo Ilie, noul food editor GoodFood.

Ambianta placuta, aer curat, nucul urias care umbrea gradina si multe flori care ma rasfatau in culori. Nu au lipsit nici doua pisici, care mai de care mai lipicioase si mai prietenoase, care nu mai stiau cum sa te convinga sa le faci partase la degustarea meniului. Iar unde sunt pisici, stiu ca e mereu pace si tihna – chiar cu muzica data tare.

fotografii
Am incercat mai intai humusul cu seminte de pin, pateul de pastrav cu hrean, pateul de ciuperci cu cimbru si sosul de ardei copti cu nuci. Greu, foarte greu de ales! In final, m-am indragostit ireversibil de humus si de pasta de ardei.
Lista de carnuri la gratar a fost impresionanta, raiul carnivorilor!, ce sa spun? M-am tinut in continuare departe de carne si m-am bucurat la maximum de o multime de feluri vegetariene (in momentul in care carnea sfaraia pe gratar, una dintre pisicute astepta calma sub masa, cat mai aproape de locul care cred ca ii gadila narile).
Asa ca in acel moment al serii am savurat niste dovlecei la gratar cu dressing de masline si de niste legume de vara marinate la gratar, care mi-au placut tare mult. Pana acum, traisem cu ideea ca legumele la gratar sunt cuminti – nu au un gust foarte puternic, dar nici nu te deranjeaza. Ca sunt ceva sanatos care-ti potoleste foamea. Ei bine, e gresit. Legumele la gratar pot fi foarte aromate. Mancam linistita, gandindu-ma ca nu imi trebuie altceva – iar daca a observat cineva ca legumele la gratar au disparut cam repede, misterul este ca si elucidat.

salate si deserturi
Am gustat apoi cate putin din salata coleslaw, salata de morcov, patrunjel si susan, cea de naut cu verdeturi si mustar, kisirul cu rodie, salata de cartofi si salata de porumb, castraveti si ceapa rosie. Toate bune, insa kisirul cu rodie a mai asezat un fel de mancare pe lista preferintelor. Dar cel mai mult mi-a placut salata de piersici, nuci si branza cu mucegai – nu mi-ar fi trecut prin cap ca piersicii ii sade atat de bine langa niscaiva branza cu mucegai si o mana de frunze de ruccola.

Deserturile au fost… mi-e greu sa descriu in cuvinte cum e sa mananci la aceeasi masa cupcakes cu crema de branza, cheesecake cu vanilie si un impresionant tort de ciocolata facut de Ioana – asta e doar ce am gustat eu, lista era mult mai lunga. Iar ultimele vedete ale acestei seri au fost acadelele de ananas la gratar cu sos mentolat.

Ah, si ce era sa uit! Painea a venit de la Pain Plaisir – crocanta la exterior, pufoasa in interior, pe scurt, perfecta!

Costache
Inchei cu o informatie in exclusivitate: cel mai mic participant la GoodFoood BBQ Party 2013 a fost Costache, 9 luni.

Va fi si editia a treia? Vom afla in 2014, deja nu mai este mult :). Ar fi deja o traditie GoodFood in Romania.

Sponsorii evenimentului au fost Selgros, Heinz, Costa d’Oro si Ponti.

Foto header: Pixabay.com

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!