Yorkshire puddings

Simti nevoia sa le traduc in romana? Eu, nu. Sunt venite tocmai din Anglia, caci acolo au fost si inventate. Cam pe la 1700 apare reteta de Yorkshire puddings intr-o carte de bucate.

Sa incepem cu ce e mai important: copiii le-au cerut de indata ce le-au vazut iesite din cuptor si le-au mancat goale.

Puddings

Iar eu am ajuns la concluzia ca pot inlocui clatitele cu aceste Yorkshire puddings: se fac rapid, sunt spectaculoase si nu se prajesc.

Acum iti poti folosi creativitatea si le poti manca cu ce doresti. Copiii mei le prefera, ca si pe clatite, in varianta ”paine goala”. Da, da, ai citit bine. Cand intreb: ”Vrei clatite simple sau cu gem?”, vine raspunsul: ”Nu cu gem, paine goala”.

Pentru adulti, am gasit o varianta extraordinara: am uns Yorkshire puddings cu caramel si le-am acoperit cu inghetata de ciocolata, dar despre asta o sa povestim alta data.

140 g de faina
4 oua
200 ml de lapte
ulei de floarea-soarelui, pentru gatit

1 Se incinge cuptorul la 220ᵒC. Se unge cu putin ulei o tava de briose cu 12 locasuri si se pune la cuptor sa se incinga. Ai grija sa nu se arda uleiul, ca-ti umpli casa cu fum.

2 Se pune faina intr-un castron si se incorporeaza ouale pana se obtine un aluat omogen. Se adauga putin cate putin si laptele. Se adauga sare si piper, daca nu vrei sa mananci Yorkshire puddings la desert.

3 Se toarna aluatul intr-un ibric cu care il vei turna mai usor in tava de briose fierbinte. Fiecare forma de briosa se umple cam doua treimi. Se da tava cu grija la cuptor, 20 de minute, pana cand Yorkshire puddings s-au umflat si s-au rumenit. Se servesc de indata ce s-au racit.

Poti sa tii la congelator Yorkshire puddings timp de o luna.
Yorkshire puddings nu contin niciun agent de crestere, dar magia se produce pentru ca aluatul se toarna in tava incinsa.

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

2 comentarii

  1. Felicitari, Elena! Blogul tau arata minunat!

  2. Multumesc mult pentru feedback! Am lucrat atat de mult la el, ca nici nu mai imi dau seama cum este :).

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!