Un martisor mare cat un botez

Ma simt coplesita de remuscari. N-am mai fost gazda pe aici de ceva vreme si s-au intamplat atatea intre timp (ma gandesc acum doar la evenimentele… cu gust, bineinteles :), caci lor le sade bine in acest spatiu).

Green Restaurant

Am trecut printr-un botez ‒ munca multa, emotii, ore nedormite, termene-limita nerespectate, lucruri facute in ultima clipa (nu, nu e vorba de mine; detest sa fac lucrurile in ultima clipa, prefer noptile albe :)).
N-am sa va plictisesc cu detalii legate de eveniment ‒ pana la urma, toate botezurile sunt cam la fel. Dar am sa spun asa:

1. Locul a fost fix cum mi-am dorit ‒ un restaurant aproape de natura, departe de nebunia orasului. Se numeste Green Restaurant, il gasesti in complexul Green City, din comuna 1 Decembrie. Restaurant

2. Cu marturiile e o intreaga poveste.
– Ce sa fac? Poate niste Sweet & Spicy Nuts…
– Nuuu, ciocolata!
– Bine, dar ciocolata e, pana la urma, ceva obisnuit.
– Intreaba-ti si tu prietenele.
(Asta era discutia cu mancatorul-titular de ciocolata din casa. Le-am intrebat. Au ales acelasi lucru ca mine.)
Asa ca am facut mixul de nuci. Asta, dupa ce am primit Mixed Spice de la prietena mea din UK. Nu, nu as fi avut timp sa-l fac eu si nici sa-l caut prin Bucuresti. Habar n-am daca se gaseste asa ceva. Zic ca au avut succes (nu, nu ma astept sa fi placut la toata lumea).

3. Meniul a fost asa cum am sperat ‒ managerul a acceptat toate ifosele mele (aproape toate, caci la felul principal am mers pana la urma pe mana lui si a fost bine). Aperitivul il vedeti in poza n-am apucat sa-mi dau seama prea bine ce e cu el, asa ca nu prea pot spune mare lucru ‒ imi amintesc doar de un pateu cu vin de Porto (catifelat, usor dulce), de niste icre delicioase si de rosiile cherry cu mozzarella pe care mi le-a mancat Costache).
A urmat salaul bonne femme (exact acum inghit in sec). Mie mi-a placut nu numai pestele, ci si patul de ciupercute care, vai!, a fost dincolo de orice asteptari (pana la urma, ce asteptari sa ai de la niste ciuperci!). N-am aflat reteta, chiar nu ma taie capul cum de au fost atat de bune.
Apoi a fost un muschiulet de porc cu cartofi gratinati. Stiu, nu se prea integreaza in restul meniului, dar a fost reusit. Chiar si cartoful gratinat, la care ma gandeam ca o sa fie fad.

4. Totul s-a terminat cu o minunatie de tort de ciocolata, vanilie si fructe de padure, dar si cu o mica surpriza pentru invitati. Un minicandy bar (mini, caci am fost putini) facut de Cookie Jar. Fotografiile pot spune mult mai multe decat mine (eu inghit in sec in continuare).

aperitiv, marturii si cake bar

P.S. Am uitat sa spun ca totul s-a intamplat de 1 martie si martisoarele au fost culinare. Facute tot de Cookie Jar.

martisoare culinare

Pentru fotografiile de interior, multumiri cristinabobe.com

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!