Supa de dovleac, revelatia lunii octombrie

Atat de aromata, de hranitoare, incat n-am avut nevoie de alt fel la masa. In plus, copilul, mofturos, de altfel, a mancat fara sa comenteze. Nici lui nu i-a mai trebuit nimic altceva.

Am tot cumparat dovleac, in ultimul timp. Ba placinta cu dovleac, ba supa, ba dovleac copt cu scortisoara, miere si fistic. Un adevarat festin gratie unui singur ingredient.

Ce te asteapta pentru supa de dovleac

supa de dovleac

Taiatul si curatatul dovleacului au fost, insa, partea neplacuta, cu care nu m-am impacat.

Cand esti obisnuit sa ai totul de-a gata, sa intinzi mana la supermarket sau in piata si sa cumperi orice vrei, e greu sa accepti ca mai trebuie sa muncesti ca sa mananci. Fizic! Din greu…

Dar a meritat din plin. Toata truda s-a spulberat cand m-am asezat in fata bolului aburind cu supa de dovleac, colorata si inmiresmata.

1 lingura si jumatate de ulei de masline
3 cepe tocate
3 catei de usturoi zdrobiti
1.500 g de dovleac, taiat in cuburi
100 g de linte rosie
cimbru dupa gust
1.800 l de apa
sare
smantana pentru servit (optional)
cateva frunze de menta pentru servit (optional)

1 Caleste un pic ceapa si usturoiul in ulei. Adauga apoi lintea bine spalata si scursa. Apoi cuburile de dovleac si apa.
2 Lasa sa fiarba in jur de 20 de minute, pana cand dovleacul e fraged. Adauga spre sfarsit cimbru.
3 Mixeaza supa de dovleac, pana cand e fina si catifelata.

Poti sa servesti supa de dovleac cu putina smantana, cu frunze de menta sau de coriandru sau cu niste ardei iute alaturi.
Dar pentru efect maxim, pregateste si niste lipii.

Reteta este de inspiratie bbcgoodfood.ro.

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

2 comentarii

  1. Daca imi permiti, un pont pentru a scapa de chinul curatatului si taiatului: spala bine dovleacul, taie-l in doua, curata-l de samburi, mai taie-l in cateva felii groase si pune-l la copt. Dupa aprox 20 de minute va fi mult mai usor de manuit si il poti adauga linistita la supa, nu isi va pierde deloc aroma.
    Spor!

  2. @anki: Sigur, chiar te rog! Orice informatie este bine venita. Da, e o idee minunata. Asa voi face. Multumesc!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!