Pestele „omul” de la Baikal

pestele omul afumat
Oare cum e sa mananci peste afumat, pe malul lacului Baikal, intr-o primavara siberiana?

Prietena mea Irina a trait aceasta experienta si mi-a povestit despre pestele “omul”, specie endemica a lacului Baikal.

Este un peste din familia somonului, considerat o adevarata delicatesa (sunt sigura ca este foarte gustos daca ma gandesc ca traieste in acest lac de o transparenta aproape neobisnuita, dovada a puritatii sale, si ca este “frate” cu somonul, preferatul meu).

Baikal
Se vinde afumat sau chiar proaspat afumat (cald de la fum). Irina a incercat ambele variante, alaturi de pita proaspata facuta in casa, pe malul Baikalului, in Listvyanka.

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!