Cele mai apreciate vaci din lume traiesc fericite in Hawaii

vaca fericita
Azi mi-a fost tare pofta sa mananc ceva mezeluri, carne de orice fel. Nu am mancat pentru ca am prostul obicei sa citesc etichetele si sfarsesc prin a renunta sa mai cumpar ceva. Fie vorba intre noi, nu am mancat mezeluri de cand am fost la Chiojdu, unde am gasit salam, carnati, sunca – toate facute in casa, cu ingrediente locale, fara conservanti, coloranti sau alte chimicale. Si de atunci, de la inceputul lui septembrie, sufar. Asta pentru ca sunt… carnivora si nu cred ca ma voi schimba vreodata.

Ce ne facem noi, carnivorii, care nu ne crestem animalul in batatura? Daca stau sa fac o radiografie a ofertei produselor din carne pe care le gasim in comert, lucrurile stau rau, rau de tot, dupa parerea mea. Cand vreau sa cumpar pui de la supermarket, ma gandesc ca au trait in ferme – in niste hale uriase, claie peste gramada, fara sa vada fir de iarba si lumina soarelui si nu, nu au cum sa fie pui fericiti (asa ca intr-o reclama vazuta de curand la TV).

Sa ne gandim la pesti. Cei oceanici pot contine o cantitate mare de mercur. Cei din crescatorie pot primi hormoni de crestere si antibiotice. Exemplele pot continua.

Mancarea inmagazineaza energie si informatie. Asa ca daca un animal este crescut cu grija, este hranit sanatos si sacrificat fara durere, “ne va rasplati” cu o carne sanatoasa si gustoasa. Si reciproca este adevarata…
Am aflat care este carnea de vaca cea mai apreciata si cea mai scumpa din lume, citind cartea „The Slow Down Diet”, a lui Marc David. Este vorba despre fericitele vaci Kobe din Hawaii, a caror viata poate fi invidiata nu doar de suratele lor de pe restul Planetei, ci chiar de noi, oamenii. Vacile Kobe se bucura de o clima placuta, cu mult soare, de o iarba sanatoasa, gustoasa si plina de nutrienti (din solul vulcanic de pe insula), respira aer curat si admira panorama oceanului. Nu e de mirare ca au un gust extraordinar.

Ceea ce ne ramane de facut este sa cautam variantele sanatoase de carne si sa renuntam la tot ceea ce inseama animal crescut si sacrificat fara onoare, apoi preparat cu cat mai multi conservanti sau coloranti. Voi lansa cat de curand campania prin care doresc sa descopar si sa fac cunoscute cat mai multe locuri de unde putem cumpara mancare de calitate.

Foto header: Pixabay.com

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!