Care este cel mai bun desert cu vanilie

pasteis de nata
Crema de vanilie, scortisoara si un blat care se topeste in gura – cam asta ar fi propunerea mea. Am descoperit, asadar, desertul cu vanilie perfect printre prajiturelele portugheze prezentate la standul cofetariei Lusitana, de la Bucharest Food Festival. Cine a fost in Lisabona si a avut ocazia sa savureze Pasteis de Nata la ele acasa stie despre ce vorbesc.

Daca ai ratat festivalul gourmet care tocmai s-a incheiat, iti ramane sa faci un drum pana la cofetaria portugheza pe care o gasesti in sediul American House, din Bucuresti.

Si pentru ca mancarea inghitita cu povesti se asaza mai bine in stomac, cum bine spunea Ioana, dupa ce am aflat povestea acestui desert delicat, m-a impresionat si mai mult.

“Varianta originala” a acestor tarte o gasesti in Belem, cartier din Lisabona, langa manastirea unde au fost inventate cu peste un veac si jumatate in urma, sub numele “Pasteis de Belem”. Am folosit ghilimele deoarece desertul original dateaza de pe la 1800, cand calugaritele care au inventat reteta il preparau si il vindeau ca sa faca rost de bani pentru manastire.

Daca ajungi, asadar, prin Lisabona, nu rata o ceasca de cafea alaturi de cateva dintre cele 10.000 de tarte care se fac zilnic acolo, potrivit The Guardian.

Foto header: Pixabay.com

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!