Ce este Food Psychology

Elena Ceciu Food Psychology Coach

Elena Ceciu Food Psychology Coach

Food Psychology – Psihologia comportamentului alimentar – este un domeniu care ne ajuta sa vedem relatia cu mancarea ca pe o usa catre zone profunde ale psihicului.

Modul cum mancam spune o multime de lucruri despre noi. Experientele ”nedigerate”, ascunse intr-un colt al sufletului, neimplinirile, iubirile, visele, dorintele noastre, modul cum interactionam cu ceilalti sau atitudinea pe care o avem in timp ce mancam – toate influenteaza modul cum ne ingrasam sau slabim.

Ceea ce se intampla in mintea noastra se intampla si la nivelul corpului si al sufletului. Nu putem separa manifestarile corpului de cele ale mintii. Iar Food Psychology studiaza legatura dintre minte, corp, digeste si comportament.

Schimbarea corporala trebuie sa fie mereu precedata de o schimbare interioara.

Cum functioneaza Food Psychology?

La prima vedere, acest domeniu este despre a invata cum sa te hranesti mai bine. Insa, la un nivel mai profund, Food Psychology este despre a ne descoperi eul autentic, de a ne descoperi adevaratele dorinte.

In plus, studiaza relatia dintre modul cum mancam si alte domenii ale vietii: cariera, finante, sexualitate. Te invata sa abordezi holistic felul in care te hranesti si cum a gasesti echilibru intre alimentatie, sport si lucrul cu emotiile. 

Daca vrei sa investesti mai mult in propria persoana, acceseaza noul program de dezvoltare personala: ”(Re)Imprieteneste-te cu mancarea! Si cu tine insati”. Vei primi cartea si un audiobook gratuit, care se bazeaza pe Food Psychology si aduce o noua viziunea asupra relatiei pe care o avem cu mancarea.

Poti gasi programul exclusiv aici. Si, daca doresti sa inveti mai multe sau ai parte de un program personalizat de Food Coaching, te poti inscrie la sedintele private de psihonutritie. 

Daca nu esti sigura ca Food Psychology este pentru tine, scrie-mi la contact[@]retete.ibcoding.com si iti voi oferi informatiile de care ai nevoie.

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!