Surpriza din Centrul Vechi: braga de Severin!

 

braga din Severin

In seara asta am facut o plimbare prin centru si nici n-am mers vreo 30 de pasi ca am dat peste un restaurant turcesc care vindea braga.

Mirata si curioasa, mi-am spus ca trebuie neaparat sa testez aceasta bautura care imi place atat de mult, dar pe care nu o pot bea oricand imi doresc.

Asta pentru ca reteta pe care o prefer este departe-departe de mine: la vreo 340 de kilometri, mai exact in Turnu Severin. In rest, ce se prepara la Constanta ori la Mangalia nu este nici pe departe braga pe care o caut eu. Poate cea de la Slatina, de la “Atletul albanez”, sa se apropie mai mult de… idealul meu de braga.

Bun, deci primesc paharul cu braga, il miros, moment in care ma cuprinde un val de optimism, gandindu-ma ca am dat de o braga reusita, gust, si, ce sa vezi?, ajung la concluzia ca aceasta bautura este exact ca la Severin, dar in mijlocul Bucurestiului.

Intreb ce reteta se foloseste, mai exact cine face braga si aflu ca e de la… Severin. In concluzie, gustul nu m-a inselat si acum stau linistita ca nu mai trebuie sa merg peste 300 de kilometri cand m-apuca dorul de braga.
Noroc cu afisul din fata restaurantului,

anunt braga la Saray

 

ca altfel n-aveam idee pe langa ce comoara trec nepasatoare.

Restaurantul se cheama Saray si il gasesti pe Lipscani, in capatul dinspre Calea Victoriei, vizavi de BRD.

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

6 comentarii

  1. Nu stiam ca braga difera in functie de zona. Am baut o singura data, la Braila, acum foarte foarte mult timp, dar nu prea mi-a placut. Poate o s-o incerc pe cea din Centrul vechi 🙂 Super buna ideea cu afisul

  2. Stiu ca exista la Braila, nu am incercat-o. Acum, dupa ce mi-ai spus, nici nu imi doresc :). Difera pentru ca sunt retete diferite. Cea din Severin este facuta de o familie de turci dupa reteta bunicului – au ajuns, asadar, la a treia generatie. Au un mic magazin undeva langa piata. Stiu pe cineva care a ajuns o data la ei si aveau o adevarata fabricuta de facut braga. In plus, era foarte curat.

  3. am citit si „rascitit” de 10 ori articolul… nu imi venea sa cred…
    de cand imi arde sufletul dupa braga pe care o beam la Severin
    primul lucru pe care am sa il fac acum este sa merg sa imi iau braga 🙂

  4. @magda: inteleg foarte bine ce simti. Cand ajungem in Severin, ne luam cativa zeci de litri de braga. Pacat ca nu tine mult…
    Sotul meu s-a intors luni de acolo si deja braga noastra e cam intepatoare desi a stat la frigider.
    Inainte sa mai plecam spre Severin, o sa dau sfoara in tara pentru cine mai vrea. Acolo e 2 lei litrul. Aici este 3 lei paharul. Bine ca macar e…

  5. Braga e foarte sanatoasa! Va asteptam pe la noi!

  6. @Divan: Sa inteleg ca aveti braga? 🙂

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!