Sfaturi culinare confuze, din Bacau

Sfaturi culinare confuze, din Bacau

© Robyn Mackenzie | Dreamstime.com

Ce faci cand te pregatesti sa ajungi intr-un oras nou pentru tine, despre care nu stii nimic? Unde te cazezi si unde mananci? Pai stai pe Internet pana te lamuresti. Daca te lamuresti…

Asta am facut eu weekendul trecut, cand drumurile, soarta, dar si vointa proprie m-au dus la Bacau.

Recunosc ca am stat pe Net vreo 2 ore ca sa ma hotarasc la ce restaurant sa ma duc. Am gasit un blog cu critici despre restaurantele din Bacau si, dupa ce l-am citit cap-coada, eram si mai in ceata decat fusesem inainte, cand nu stiam nimic despre acest oras.

Asta pentru ca eu citeam cu nesat prezentarea vreunui restaurant in care autorul spunea ca mancase nu stiu ce salata de linte cu multe mirodenii si ceapa, care intinsa pe foccacia devenea o opera de arta culinara (deja imi ploua in gura), pentru ca la doar un paragraf mai jos sa spuna ca humusul era banal, parca luat dintr-o conserva de la supermarket.

Si asta se intampla mai cu toate restaurantele despre care eu intelesem ca ar fi bune. Deci imposibil sa citesc vreo cronica si sa zic: “Gata! Asta e! L-am gasit!”.

Asa ca pana la urma mi-am luat inima in dinti si am riscat. Dar despre decoperirea mea in materie de restaurante din Bacau, maine seara.

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

5 comentarii

  1. Eiii, pai musai trebuia sa incerci Bunatatile noastre din Bacau ! Bunatati traditionale vechi, ce mai pastreaza inca gustul nostalgic din Camara bunicii …. aici gasessti zacusca autentic moldoveneasca lucrata la foc de lemne, dulceata de pere cu stafide si rom,dulceata de lapte cu alune si cafea, minunata dulceata din petale de trandafir…..si multe, multee alte Bunatati de Poveste ! toate pe Bunatatidepoveste.blogspot.com !

  2. Cred ca cel mai bine cand ajungi intr-un oras necunoscut si vrei sa mananci undeva este sa mergi pe noroc 🙂 Pe mine ma cam incurca recenziile de restaurante, citesti tot felul de pareri pro si contra si nu stii pe cine sa crezi…

  3. @Andra: E un punct de vedere. Mai ales daca ai noroc! :). Insa implica si un mare risc.

  4. Ori ai incredere in toate restaurantele ori nu ai incredere in nici unul.. eu as avea in cele care nu sunt din bucuresti desi stau in Buc..

  5. @Vane: ori ai incredere in toti oamenii, ori in niciunul… Cum suna?

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!