Popas in Muntii Mehedinti, cu pranz ciobanesc

masa din lemn cu pisica inclusa
Undeva, pe drumul serpuitor dintre Herculane si Baia de Arama, am facut un scurt popas, pret de o gustare cu… pastrav, mamaliguta, branza si smantana.

Nu, nu era un restaurant, nici o pensiune si nici macar un popas in adevaratul sens al cuvantului. Daca nu mi-ar fi spus cineva despre acest loc, trecea sigur neobservat. Era o asezare atat de simpla si de rustica, incat, la prima vedere, am gandit ca e imposibil sa mananci aici. Ca sa iti dai seama cat de rustic e, am postat o fotografie cu masa din lemn – si nu orice masa, ci cu pisica inclusa. 🙂

Pana la urma, curiozitatea a invins si am avut parte de o mancare pe cinste: pastravul la gratar a mers de minune cu mujdeiul de usturoi, insotite de mamaliga, branza si smantana – toate ale locului, bineinteles. Chiar am si invatat ceva: vasul in care am mancat mamaliga se numeste postavita.

pastrav la gratar cu mamaliga si usturoi

Masa a fost delicioasa nu numai ca era naturala, cu produse locale, ci si pentru ca am avut niste meseni haiosi alaturi de mine si de sotul meu: vreo trei pisici si un caine tare timid, dar bland si prietenos cu toata lumea, inclusiv cu trupa de mitze care il inconjura si, din cand in cand, stupoare!, cate una se mai alinta atingandu-se de el. Contextul in care mancam conteaza, asadar, la fel de mult ca mancarea.

Daca locul este atat de rustic, nu inseamna insa ca mancarea ar fi mai ieftina decat daca as fi ales o pensiune de fite. Avand in vedere ca am fost totusi… sase persoane (cu cele patru animalute, bineinteles), printr-un calcul simplu reiese ca masa a fost de fapt foarte ieftina, chiar daca am mancat pastrav.

In concluzie, daca nu esti dependent de lux si cauti mancare naturala, te poti opri la popasul “La fantana”, in nordul Mehedintiului, unde vei gasi si alte mancaruri ciobanesti, care, zic eu, merita incercate daca ai ajuns pe acele meleaguri.

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!