Delicatese la vecini: pisica de mare si inghetata cu smochine

Din minivacanta de la bulgari am lasat la sfarsit povestea cu restaurantul care mi-a placut cel mai mult, asa, ca smochina de pe inghetata (caci asta am avut la desert).

Citisem pe net despre restaurantul Neptun, din vechiul Nessebar, ca fiind locul unde gasesti tot ce inseamna desfatare culinara cu peste si fructe de mare. Proaspete! Asa ca m-am pus pe cautatrestaurantul. Am pornit-o pe faleza, inconjurand peninsula. Frumos, calm, relaxare – o atmosfera de care nu ai vrea sa te desparti niciodata. Am intalnit o multime de restaurante cu o pozitionare extraordinara, care mai-mai ma faceau sa ma razgandesc si sa ma opresc la unul dintre ele.

Delicatese la vecini pisica de mare si inghetata cu smochine -restaurant

 

Doar ca nu am avut chef de experimente si nu m-am lasat ispitita. Am mers mai departe.

Delicatese la vecini pisica de mare si inghetata cu smochine - vedere la mare

 

La un moment dar, am ridicat privirea mult mai sus decat nivelul pe care ma aflam si am vazut scris “Neptun”. Bucuroasa, am urcat pana la restaurant si m-am asezat la terasa cu vedere la mare. Aici, spre deosebire de Sozopol, am avut noroc sa intalnesc un ospatar care stia o multime de lucruri, inclusiv cuvinte romanesti, fiind de loc din Ruse.

Am comandat o salata cu fructe de mare (dupa cartofii si midiile prajite de la Sozopol, imi promisesem ca voi manca ceva crud si verde; dar cum am ajuns la restaurantul cu muuulte vietati acvatice, am ajuns la acest compromis: salata de fructe de mare).

Delicatese la vecini pisica de mare si inghetata cu smochine - salata de fructe de mare

 

Sotul meu a ajuns, din discutia cu ospatarul, la o portie de pisica de mare. E inedita, mi-a placut. Oasele sunt de fapt niste zgarciuri care se mananca. Gandul mi-a fugit fara sa vreau la australianul Steve Irwin…

Dar pana sa ne primim comanda, eu am observat cum la o masa din apropiere a fost adus un platou urias cu midii. Iar ospatarul probabil ca m-a vazut, ca a venit sa ne aduca nu stiu ce tacamuri si ne-a intrebat daca ne plac… midiile. Asa ca, in urmatoarele zece minute, eram si noi in fata unui platou cu midii – cica pentru o singura persoana. Aveau un sos translucid, cu mult marar. Au fost nemaipomenite.

Delicatese la vecini pisica de mare si inghetata cu smochine scoici de la nessebar

 

Salata a fost uriasa – cu creveti, midii, crutoane, salata verde etc.
Pe langa aceste minunatii, am mancat si celebra lipie bulgareasca, dupa care sunt innebunita. Aici mi s-a parut cea mai grozava.

Delicatese la vecini pisica de mare si inghetata cu smochine direct din copac

 

La sfarsit l-am rugat pe ospatar sa-mi recomande un desert specific locului. Asa ca omul mi-a aratat smochinul urias din fata restaurantului, unde cineva era deja cocotat sa culeaga poame si mi-a recomandat o inghetata cu bucati de smochine si cu dulceata tot din acest fruct, care mi-a marcat copilaria (am avut unul urias in gradina, care apoi a disparut, cu tot cu gradina… sub un bloc).

Delicatese la vecini pisica de mare si inghetata cu smochine direct din copac- inghetata

Inghetata nu arata extraordinar, dar gustul a fost minunat.

Foto header: Pixabay.com

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

2 comentarii

  1. Si eu imi amintesc ca bunicii aveau, demult, un smochin in curte. N-am mai mancat de mult smochine proaspete, chiar mi-ai facut pofta 🙂

  2. Am vazut smochine din cand in cand la Metro. Dar nu romanesti. O sa caut cu atentie toamna asta prin piete.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!