Cum sa mananci ca la sarbi, dar pe malul romanesc al Dunarii

malul sarbesc
Daca drumurile te poarta in sud-vestul tarii, intre Turnu Severin si Baile Herculane, si la un moment dat ai chef de un popas placut si… gustos, e cazul sa faci o incursiune la Taverna Sarbului. Parca, pe malul Dunarii, acest restaurant isi are cel mai bine locul.

Am ajuns aici intr-o dimineata insorita, asa ca am luat doar micul dejun, fara sa testez vreun fel special de mancare. Meniul era presarat cu o multime de bunatati, inclusiv cu preparate din peste (care nu se gasesc decat in acest loc, dintre toate Tavernele din tara).

Stati, stati, nu a fost numai roz: lipiile mi-au inselat asteptarile. Credeam ca sunt din acelea subtiri si crocante, in schimb am primit niste paine alba, banala, in forma de lipie. Dezamagire totala! Si, atentie! Daca ceri limonada, e posibil sa primesti… citronada – care este aproape de 5 ori mai scumpa decat prima. Si asta nu ar fi nimic, pentru ca am aflat ca citronada e mai proaspata si e facuta cu miere, dar ar fi tare frumos sa stii de la inceput ce ceri si ce primesti.

limonada si lipii

Dincolo de aceste scurte episoade… amarui, locul este cel care te face sa uiti de toate neplacerile. Vezi de pe terasa Dunarea imensa si linistita, ca un intelept care merge cu pasi marunti, dar siguri pe drumul stiut de el.

Si, dincolo de fluviul albastru, se itesc jucause cateva casute, desprinse parca din desenul unui copil. Nu am vazut nicaieri un popas in mijloc de drum, in afara oricarei localitati, atat de frumos si de tihnit.

langa taverna sarbului

Daca va mai iesi vreodata in calea mea, voi poposi din nou aici, chiar daca lipiile nu sunt lipii, iar limonada este citronada sau cum or mai numi-o ei. Pana la urma, a fost o experienta placuta si aromata si asta este cel mai important.

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

2 comentarii

  1. eu am fost dezamagita de taverna asta de severin; adevarat- ca locatie, servire e super. dar mancarea- sa fim seriosi- pesti luati din metro?! pe malul dunarii?! n-as mai repeta experienta…

  2. Trist, daca pestele nu e proaspat. Mare pacat de locul ala atat de relaxant.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!