Te trezesti la 5 dimineata, dar te simti in vacanta

rasarit
Minunat! Asta doar daca te imbraci in 5 minute, ca e vara si doar arunci o rochie pe tine, iei un mic dejun usor si pleci pe plaja.
Sunt foarte incantata de acest program: la 5.30, cel tarziu, ma plimb pe malul marii si respir aerosoli: e liniste, usor racoare, marea e linistita si oglindeste culorile blande ale unui viitor rasarit. Nu astept mult si isi face aparitia: mai intai o lumina rosiatica la orizont, apoi o liniuta de foc care creste vazand cu ochii, transformandu-se intr-o sfera stralucitoare care se ridica hotarata din mare. Pe mal, cativa oameni privesc incremeniti spectacolul. Doar aparatele foto par sa se agite in mainile lor.
Urmeaza o baie binemeritata in mare – nu e nimeni aici; aaa, ba este: “un cautator de aur”.

cautator de aur

Intra imbracat in apa, sapa cu o cazma si asaza nisipul intr-o sita legata de picior. Apoi, cu atentie, ia ceva din sita si il pune in borcanelul de la gat. Lumea de pe mal e curioasa. Am aflat ca, de fapt, cauta momeala din mare pe care sa o foloseasca la pescuit. Asta nu inseamna ca nu se bucura si cand gaseste cate un inelus de aur pierdut pe fundul marii, dupa cum mi-a marturisit.
Intre timp, soarele incepe sa-si faca simtita prezenta si mai mult, asa ca plec spre casa sa nu ma prinda dogoarea, iar la 7,00 deja sunt in curte, pe balansoar, citindu-mi linistita cartea. Maine o iau de la capat.

P.S. Pentru cei preocupati de silueta, singurul inconvenient al acestui program matinal ar putea fi un al doilea mic dejun. Dupa o cura de aerosoli, odata intorsi in camera le e aproape imposibil sa ignore foame de lup ivita. Fiti pregatiti pentru kilogramele in plus pe care le veti aduce cu voi din vacanta. Remediul? Alergare si inot cat cuprinde.Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!