Cum am luat micul dejun ca la Paris

limonada

Oricate lucruri interesante mi-as propune sa fac intr-o zi, dimineata parca nu e suficient de luminoasa si plina de optimism daca micul dejun nu este apetisant. Iar cand prima masa din zi “promite” sa lipseasca de-a dreptul (pentru ca nu m-am preocupat din timp si am lasat lucrurile la voia intamplarii), situatia se complica: mi-e tare greu pana si sa ma ridic din pat.

Noroc ca se aude de langa mine o intrebare salvatoare: “Unde mergem sa mancam?”. Putin debusolata la inceput (n-am mers niciodata sa iau micul dejun undeva, decat daca am fost departe de casa), ma dezmeticesc repede si incep sa caut solutii.

In doi timpi si trei miscari suntem deja in masina spre locul perfect de luat micul dejun – placut, relaxant, aproape de serviciu si, cel mai important, ca un coltisor desprins din Paris. Pe scurt, Rue de Pain din Floreasca.

meniu

Inainte sa plecam de acasa, aruncasem o privire rapida pe Net si gasisem niste atentionari nu prea optimiste: ca trebuie sa te inarmezi cu rabdare pana ti se aduce meniul, apoi pana ti se aduce comanda. Si cum trebuia sa ajung si la serviciu in… 30 de minute, am cam avut emotii. Lucrurile insa nu au stat deloc asa, desi terasa era aproape plina.

sandviciuri

Asa ca, dincolo de atmosfera foarte placuta sub soarele diminetii, ne-am relaxat in fata unei carafe cu limonada, a doua sandviciuri delicioase si a nelipsitelor pain au chocolat, preferatele noastre. Iar daca este adevarat ce scrie pe ambalaje – ca nu se foloseste aluat congelat, ca faina este adusa de la cea mai cunoscuta moara din Franta, iar untul – din Normandia, ca ingredientele sunt naturale si ca brutarul are peste 40 de ani de experienta –, atunci micul dejun la Rue du Pain chiar este de acolo. Din Franta.Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!