Ce asteptari poti avea de la un covrig?

Am ajuns zilele trecute prin Brasov. Ma trezesc in prima dimineata cam prea tarziu ca sa gasesc un loc dragut pentru micul dejun. Devin nelinistita (sa nu iau micul dejun e ca si cum m-ai pune sa stau treaza o noapte intreaga…) Pornesc repede spre Centrul Vechi, cam fara speranta, pentru ca mai am doar 10 minute la dispozitie (pana sa intru intr-o conferinta).

Nu merg nici 20 de pasi si imi cade privirea pe Simigeria Petru – citisem candva fugitiv ca ar avea niste covrigi absolut deliciosi.

Ce asteptari poti avea de la un covrig

Surpriza a fost destul de mare! Daca ma gandesc bine, ce asteptari poti sa ai de la un covrig? O coca crocanta (de la care speri totusi sa nu fie prea crocanta, ca sa nu-ti rupi vreun dinte), peste care poti gasi presarat niste mac, sare sau susan – cam acesta este universul unui covrig.

Ei bine, la Simigeria Petru am gasit covrig cu ciocolata (daca ar sti croasantii, ar fi cam invidiosi), un covrig picant sau chiar unul cu mozzarella si sunca. Pe ultimul il cheama covriking si, gandindu-ma ca simigeria are traditie din 1939, ma macina totusi un gand: reteta o fi ea de acum 72 de ani, dar denumirile produselor sigur s-or fi schimbat de atunci (nu mi l-as inchipui, de exemplu, pe Lucian Blaga, cerand un covricheese…).

Si daca tot am dat peste simigeria asta, am descoperit ca ea este si in Bucuresti. Habar n-am avut! Oare pe unde mai trebuie sa ma plimb ca sa descopar lucruri pe care le am – cum se spune – la mine in ograda?!

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

5 comentarii

  1. Mananc destul de rar covrigi, dar si atunci imi plac cei simpli, eventual cu mac, fara umplutura sau alte adaosuri, ca parca nu mai e covrig 😀

  2. Pai da, nu prea mai e covrig :).

  3. Si eu am avut placerea umila de a-l vedea pe dl „Petru” la Victoriei si ma bucur ca ajuns in sfarsit si in capitala. Chiar am auzit de la o colega ca mai au inca o covrigaire in Bucuresti, dar nu stiu exact unde. Insa intr-adevar, reteta e buna, pretul mai mult decat acceptabil iar locatia curata.

  4. @Roxana: In Bucuresti, sunt in total 3 locatii: Piata Victoriei, Novopark, West Park – cel putin asta scrie pe siteul lor…

  5. Eu tocmai am descoperit unul in Piata Moghioros langa Raiffeisen 🙂

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!