Ce am mancat la Sibiu: un papanas necopt si porumb in parc, cu vrabiile

 

ce am mancat la sibiu - piata mare

Am facut o plimbare prin Sibiu – un oras linistit, curat si plin de turisti straini – care isi respecta blazonul de capitala culturala europeana in 2007. Imi plac mult arhitectura medievala, Piata Mare, Piata Mica, Podul Minciunilor, Piata Huet, muzeele (multe!) din zona, ador acoperisurile cu “ochi”si casutele vechi, cu personalitate – pe care scrie “monument istoric”.

ce am mancat la sibiu

 

Din nefericire, nu am ramas cu vreo experienta remarcabila legat de mancare. Desi am aflat de un restaurant, “Sibiul vechi”, de la un centru de informare turistica, nu am ajuns pana la el.

Am avut insa proasta inspiratie sa mananc la Unicum, de pe Str. N. Balcescu – str. Pietonala cu terase. M-am trezit in fata cu un papanas care arata foarte bine, dar era necopt (papanasii imi amintesc de calatoriile din copilarie; de aceea ma trezesc ca ii aleg aproape involuntar atunci cand sunt in deplasare). Am plecat suparata de aici – pe de o parte pentru ca nu ajunsesem la “Sibiul vechi”, pe de alta ca dadusem bani pe mancare proasta.

Am sfarsit mancand un porumb fiert in parc. Uluitor, nu? Am fiert porumbi acasa cand erau fragezi, in lapte, dar nu suficienti de multi ca sa ma satur de ei. Asa am ajuns sa cumpar porumb fiert pe strada – noroc ca era de la o toneta cu firma, iar porumbii erau absolut deliciosi.
I-am impartit cu cateva vrabiute foarte preocupate sa-si hraneasca puii.

vrabii

 

Unul dintre ei statea cu ciocul cascat chiar langa stiulete, asteptand sa fie hranit, lucru care se si intampla. La un moment dat insa, asteptand prea mult imbucatura de la mama lui, si-a dat seama ca poate sa manance si singur? M-am simtit nemaipomenit interactionand cu pasarile, mi-au adus relaxare si mi s-a parut ca am mancat cel mai bun porumb din viata mea. Conteaza, asadar, nu doar ce mancam, ci si cum mancam, in ce context, unde, cu cine…

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!