10 experiente culinare in fotografii 2011

La sfarsit de an, obisnuim nu doar sa sarbatorim, ci sa facem si bilanturi, nu? Trecem in revista, evaluam, tragem linie si… suntem gata sa o luam de la capat!
Pentru ca suntem chiar la sfarsit de an, am facut o scurta recapitulare a experientelor mele legate de mancare pentru care am avut fotografii sugestive. Ei bine, ele nu se refera doar la “a manca” sau “a gati”; mancarea este mult mai prezenta in viata noastra decat ne inchipuim, iar experientele care au tangenta cu ea capata o multitudine de forme. Asadar:

hranind lebedele

1. In port la Saint Vlas, Bulgaria, hraneam lebede. Inca ma minunez intrebandu-ma cum de-au mancat biscuiti.

vatra

2. Cum gateau bunii nostri cu 100 de ani in urma? Am ajuns sa ma intreb vizitand casa memoriala a lui Badea Cartan, din Cartisoara.

paine

3. Si cum se face painea adevarata la tara? Am avut ocazia sa vad cum gazda de la Pensiunea Calin din Gura Raului (la vreo 20 km de Sibiu) a facut 10 paini uriase in cuptorul de caramida din curte.

nuci

4. Ce cauta o nuca in parc? Ei bine, cauta o veverita! Aici eram in Herastrau, incercand sa hranesc jucausele animalute.

oaie sub nuc

5. Si daca tot a venit vorba de nuci, aici am dat nas in nas cu o oaie care ar fi pascut linistita sub nucul din gradina ei, daca nu as fi aparut eu.

oi

6. Lucrurile se leaga in continuare – sa ramanem in zona oilor. La asfintit, pe malul raului Mostistea, in Calarasi, o turma venise la adapat.

masuta cu pisica

7. Nu sunt pasionata de sculptura, insa ador aceasta masuta cu pisica! O gasesti (macar masuta, pisica se mai schimba) pe drumul dintre Herculane si Baia de Arama, la un popas rustic, atat de rustic incat, daca nu stii de el, nici nu-ti trece prin minte sa opresti masina si sa iei pranzul intre ciobani.

buchetul de spanac

8. Ce flori ti-ar placea sa primesti in dar? Eu sunt aici fericita posesoare a unui buchet de… spanac. Pariez ca nimeni nu a mai primit un buchet de doua kilograme…

vaci

9. Producatoare de lapte trecandu-mi pe la fereastra, in aceeasi Cartisoara, din Sibiu. Se retrageau, la asfintit, la casele lor.

in port la nessebar

10. O frantuzoaica in port la Nessebar, Bulgaria. Si mie imi place pestele la fel de mult!

Author: Elena Ceciu, Food Psychology Coach

Share This Post On
468 ad

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo mananc-inteligent

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete si informatii de ultima ora din psihologie si nutritie.
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit un indrumar pentru schimbare, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!